Nieuws

'Messi misbruikt de scheidsrechter, Van Gaal en de tegenstander met zijn gedrag'

'Messi misbruikt de scheidsrechter, Van Gaal en de tegenstander met zijn gedrag'

10-12-2022 12:40 Laatste update: 20:44
3

Lionel Messi moet het flink ontgelden naar aanleiding van zijn gedrag tijdens en na afloop van de kwartfinale tegen Nederland. Er worden vraagtekens geplaatst bij de manier waarop de kleine dribbelaar zich liet kennen.

Tijdens de wedstrijd foeterde Messi herhaaldelijk tegenover arbiter Antonio Mateu Lahoz en ook na afloop van de gewonnen kwartfinale liep hij leeg over het optreden van de scheidsrechter. Die houding valt hem aan te rekenen, vindt Piers Morgan.

'Lionel Messi misbuikt de scheidsrechter, de trainer van de tegenstander en één van zijn oponenten (Wout Weghorst, red.)', schrijft de journalist op Twitter. Morgan, onlangs nog groot in het nieuws door zijn veelbesproken interview met Cristiano Ronaldo, denkt dat Messi nog goed met zijn gedrag wegkomt. 'Als Ronaldo dit gedaan zou hebben, zou het een stuk meer media-aandacht gekregen hebben', voegt hij er fijntjes aan toe.

In Nederland regent het (vanzelfsprekend) eveneens klachten over het gedrag van Messi. "Het past niet bij de grootheid van hem", zegt Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou. De Volkskrant zag 'verwend gedrag' bij Messi en stipt daarnaast aan dat de zevenvoudig Ballon d'Or goed wegkwam dat hij zijn versie van 'de hand van God' niet met een gele kaart hoefde te bekopen.