Nieuws

'Je moet vermijden dat Messi naar binnen kan komen, dat neutraliseert een hoop'

'Je moet vermijden dat Messi naar binnen kan komen, dat neutraliseert een hoop'

09-12-2022 07:32
1

De grootste taak van Oranje op papier zal vrijdagavond het afstoppen van Lionel Messi zijn. De Argentijnse aanvaller was de laatste twee duels hard nodig om zijn ploeg naar de volgende ronde op het WK te loodsen. Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti, oud-speler Xabi Alonso en trainer José Mourinho lichten uit hoe de Argentijn in het verleden werd bestreden.

Ancelotti legt uit bij The Coaches' Voices wat je vooral níét moet doen als tegenstander van Messi. "Je moet absoluut vermijden dat Messi de ruimte heeft om naar binnen te komen vanaf rechts. Hem op de flank houden neutraliseert een groot deel van het gevaar." Het is echter ook gevaarlijk om te veel aan Messi te denken, schreef Ancelotti vijf jaar geleden bij Sina Sports. "Je mag je nooit alleen op hem focussen in je hoofd. Als je enkel maar aan Messi denkt, wordt het mentaal moeilijk om je te wapenen tegen hem. Hij beheerst je gedachten dan."

Xabi Alonso speelde jarenlang tegen Messi in El Clásico. Aanvankelijk had Madrid had moeilijk met Messi, maar uiteindelijk werd een oplossing gevonden die betere resultaten bood. "Ramos bleef in de verdediging staan en ik bleef bij Messi in plaats van bij Xavi. Daardoor had die laatste wel meer ruimte en had Barcelona de controle over het balbezit en de wedstrijd, maar we stonden veel compacter."

Volgens Mourinho heeft het geen zin om één man op Messi te zeggen, iets wat Ron Vlaar eerder in de week ook al claimde. "Messi speelde toen in theorie vanaf rechts, maar in de praktijk zwerfde hij overal heen. Afhankelijk van de positie waar hij heen ging, was een andere speler voor hem verantwoordelijk."