Nieuws

Gakpo neemt Oranje bij de hand: 'Merk die progressie eigenlijk nog niet'

Gakpo neemt Oranje bij de hand: 'Merk die progressie eigenlijk nog niet'

06-12-2022 21:09

Cody Gakpo is met drie doelpunten tot dusver de speler die is opgestaan bij Oranje. De aanvaller van PSV zit goed in zijn vel, maar merkt nog niet veel van de grote stappen die hij op het WK heeft gezet. 

Gakpo vertelt tegenover De Telegraaf nog niet veel verbetering te voelen in zijn spel. "Op een WK maak je als jonge speler heel veel dingen mee. Er komt echt van alles bij kijken. Hier word je in recordtijd een betere voetballer, omdat je met de beste spelers van Nederland samenspeelt en tegen de grootste voetballers van andere landen in actie komt. Om eerlijk te zijn merk ik die progressie nu nog niet echt, omdat alles heel snel gaat. Maar als het WK klaar is, zal ik analyseren wat ik er allemaal uit heb kunnen halen."

Het 'professionele' onderdeel van voetballen valt Gakpo soms nog wel eens zwaar. "Vroeger was het veel extremer, pingelde ik nog meer en wilde ik bij elke bal die ik kreeg een actie maken. Nu spelen er hele andere belangen en moeten we het echt met z’n allen doen. Iedereen moet in het Nederlands elftal zijn beste kwaliteiten gebruiken om het team te laten winnen. Ik moet nu de juiste momenten kiezen om te dribbelen en acties te maken. Ik heb er stappen in gezet die momenten te herkennen."

Met Gakpo op dreef staan ploegen als Manchester United en Real Madrid schijnbaar in de rij. Het is een flinke upgrade vergeleken met Leeds United, dat de afgelopen zomer voor de deur stond. "Of ik besef dat ik een wereldster aan het worden ben en er een miljard mensen kijken? Nee, ik zit in een tunnel naar de volgende training of de volgende wedstrijd. Natuurlijk is tegen Senegal scoren wel iets anders dan tegen Excelsior, want ik weet wel waar ik ben. Maar ik ben alleen bezig met het team, met presteren en met zover mogelijk te komen."