Nieuws

'Ajax heeft nul op rekest gekregen voor Brobbey, maar ze geven niet op'

'Ajax heeft nul op rekest gekregen voor Brobbey, maar ze geven niet op'

13-12-2021 20:30

RB Leipzig gaat vooralsnog niet akkoord met een vertrek van Brian Brobbey, weet Ajax-watcher Mike Verweij. De landskampioen wil de negentienjarige spits graag terughalen naar Amsterdam, maar kreeg nul op het rekest vanuit Duitsland.

Het is geen geheim dat Ajax oren heeft naar een terugkeer van Brobbey. De jeugdinternational is naar verluidt ook enthousiast, maar zijn werkgever Leipzig niet. "Ajax heeft nul op het rekest gekregen bij Leipzig voor Brobbey", vertelt Verweij in de Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Maar Ajax geeft niet op en gaat deze week weer in gesprek, want Brobbey wil dolgraag terug."

Brobbey zou hopen dat Ajax en Leipzig er samen uitkomen. "Hij wil graag, Ajax wil graag en er is een gesprek geweest tussen Ajax en Leipzig. De Duitsers willen hem alleen voorlopig houden en Ajax zal er alles aan doen om hem alsnog naar Amsterdam te halen", besluit Verweij.

Tot afgelopen zomer stond Brobbey nog onder contract bij Ajax. De geboren Amsterdammer koos ervoor om transfervrij naar Leipzig te vertrekken, maar die keuze pakte niet echt goed uit: Brobbey zit veel op de bank en moet het vooral doen met invalbeurten. Afgelopen weekend was hij als invaller wel nog goed voor een assist bij het debuut van trainer Domenico Tedesco.