Nieuws

Mühren pleit voor meer PSV'ers bij Oranje: 'Hij heeft een goede klik met Gakpo'

Mühren pleit voor meer PSV'ers bij Oranje: 'Hij heeft een goede klik met Gakpo'

05-12-2022 08:00

Arnold Mühren volgt het Nederlands elftal in Qatar, maar vindt dat de ploeg van Louis van Gaal nog niet kan overtuigen. Volgens de oud-voetballer is het tijd dat PSV'ers Luuk de Jong en Xavi Simons meer kansen krijgen in het Oranje shirt.

In gesprek met De Telegraaf licht Mühren zijn keuzes uit. "Het spel van Nederland is al decennia gebaseerd op het zo snel mogelijk bedienen van de zijkanten. Van Piet Keizer tot Robbie de Wit en John van 't Schip, maar ook met Cody Gakpo en Memphis Depay heb je jongens die een man kunnen uitspelen op de flanken. Zet daar een echte spits neer – Luuk de Jong heeft bij PSV een aardige klik met Gakpo – en je kan iemand bedienen", verklaart de oud-speler.

Simons mocht zijn eerste minuten maken op het toernooi, al zijn dat er nog niet genoeg wat Mühren betreft. "Ik zou ook Xavi Simons durven brengen, die heeft dat kwikzilverachtige, vliegt er langs en krijgt bij PSV vaak vrije trappen. Te jong? De bondscoach van Spanje kijkt ook niet naar leeftijden. Pedri kan voetballen, dus stelt hij hem op", besluit Mühren.