Nieuws

Vergelijking tussen defensieve actie Martínez en Mascherano: 'Puur op intuïtie'

Vergelijking tussen defensieve actie Martínez en Mascherano: 'Puur op intuïtie'

04-12-2022 09:50 Laatste update: 09:50

Argentinië plaatste zich zaterdagavond ten koste van Australië voor de kwartfinales van het WK (2-1 winst). Oud-Ajacied Lisandro Martínez mocht veertig minuten meedoen en was met een cruciale defensieve ingreep nog zeer belangrijk voor zijn ploeg. De Argentijnse media trekken een opmerkelijke vergelijking met de actie van Martínez en die van Javier Mascherano, acht jaar geleden.

De Australische Aziz Behich dribbelde in de slotfase een aantal Argentijnen voorbij en leek de gelijkmaker te maken, maar Martínez gooide zich met man en macht voor de bal en blokkeerde zo het schot. Bij TyC Sports en Clarín moest men meteen denken aan het moment in de halve finales van het WK van 2014 tegen Nederland. Destijds brak Arjen Robben door in het strafschopgebied, maar lag Javier Mascherano in de weg voor een vrijwel zekere treffer. Hij scheurde daarbij overigens zijn anus.

Gelukkig was dat voor de verdediger van Manchester United niet het geval. "Ik weet niet wat ik deed, het ging puur op intuïtie", sprak hij na afloop. "Toen de bal naast ging, vierden de verdedigers dat alsof we zelf hadden gescoord. Dat is liefde voor het spelletje, je kunt zoiets niet voorbereiden. We doen er alles voor op zo'n moment." De Argentijnse media spreken over een 'historische actie' en een 'heldendaad'.

Komende vrijdag mag Argentinië weer aan de bak in de kwartfinales. Dan speelt het, niet geheel ontoevallig, weer tegen Nederland. De wedstrijd begint om 20.00 uur in het Lusail Stadion.