Nieuws

Databureau: 'Kansen op WK-zege Oranje stijgen, Brazilië nog steeds favoriet'

Databureau: 'Kansen op WK-zege Oranje stijgen, Brazilië nog steeds favoriet'

03-12-2022 09:31 Laatste update: 13:29

Volgens het sportdatabureau Gracenote is de kans dat Nederland wereldkampioen wordt weer iets gestegen. Voor de laatste poulewedstrijd tegen Qatar lag dat percentage nog rond de 7 procent, nu is dat 9 procent.

Er wordt rekening gehouden met de mogelijke tegenstanders van Oranje in het verdere verloop van het toernooi. De dataspecialisten gaan er vanuit dat er wordt gewonnen van de Verenigde Staten. De kans op het bereiken van de kwartfinale voor de ploeg van Louis van Gaal is volgens de berekeningen 65 procent.

Brazilië is nog altijd favoriet voor de eindzege. Na de nederlaag tegen Kameroen zijn hun kansen wel ietwat geslonken. Eerst maakten De Goddelijke Kanaries nog 26 procent kans op het winnen van het WK, nu is dat 21 procent. Gracenote denkt dat Nederland in de kwartfinales zal gaan spelen tegen Argentinië, en dat de Argentijnen dan door zullen gaan. Hun kans op de wereldbeker is momenteel 18 procent.

Nederland - Verenigde Staten begint om 16.00 uur in het Khalifa Internationaal Stadion in Al-Rayyan. Om 20.00 uur spelen Argentinië en Australië tegen elkaar voor een plek bij de laatste acht.