Nieuws

Makkelie hoopt op goede prestaties van Oranje: 'Anders houden wij de eer hoog'

Makkelie hoopt op goede prestaties van Oranje: 'Anders houden wij de eer hoog'

27-11-2022 07:52

Danny Makkelie mag dan onpartijdig zijn tijdens de wedstrijden, maar de scheidsrechter hoopt toch dat het Nederlands elftal het ver schopt op het WK. Mocht dat niet lukken, dan hoopt de 39-jarige arbiter zelf op het WK de Nederlandse trots hoog te houden.

Makkelie kwam dit toernooi nog niet in actie, maar krijgt in de tweede speelronde het op papier mooiste affiche. De FIFA maakte bekend dat de arbiter Spanje-Duitsland in goede banen moet gaan leiden. "Een WK is altijd bijzonder. En voor mij is dit de eerste. Toen ik het in mei hoorde, heb ik de champagne wel even ontkurkt", vertelt Makkelie die hoopt dat het Nederlands elftal het ver schopt tegenover het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk zou het prachtig zijn als Nederland de finale haalt. Ik ben ook Nederlander en chauvinistisch. Dat maken we zelden mee, dus ik zou dat geweldig vinden. Maar ik zeg altijd: als Nederland niet zover komt, dan hoop ik dat wij de Nederlandse trots hoog kunnen houden."

De hoeveelheid wedstrijden die de scheidsrechter krijgt toegewezen hangt af van zijn prestaties, maar ook van de prestaties van Oranje. "Als je een wedstrijd verknalt, kan het meteen klaar zijn. Het gaat echt om kwaliteit." Makkelie stelt zijn eigen belang echter niet boven het Nederlands elftal. "Ik ben sportman. Ik wil zover mogelijk komen, maar je moet ook naar het grotere geheel kijken. Uiteindelijk zijn meer mensen blij als Nederland in de finale komt, dan wanneer Team Makkelie dat lukt."