Nieuws

Carragher: 'Je kon bijna een heel land horen roepen naar de TV: zet Foden er in'

Carragher: 'Je kon bijna een heel land horen roepen naar de TV: zet Foden er in'

26-11-2022 09:05 Laatste update: 09:14

Jamie Carragher stelt in The Telegraph dat hij voor heel Engeland spreekt als hij zich af vraagt waar Phil Foden was tegen de Verenigde Staten. De begaafde middenvelder bleef de gehele wedstrijd op de bank, tot ongenoegen van de voormalig Engels international.

Carragher zag een goed georganiseerd Verenigde Staten een punt pakken tegen Engeland (0-0). The Three Lions kregen het maar lastig voor elkaar om kansen te creëren waardoor de roep om Foden volgens de analist groot werd. "Je kon bijna een heel land horen roepen naar de TV: zet Phil Foden er in." De voormalig verdediger had hoge verwachtingen van de spelmaker van Manchester City. "Als je vooraf tegen mij had gezegd dat Foden slechts negentien minuten zou spelen in de eerste twee WK-wedstrijden, had ik gedacht dat hij geblesseerd was. Hoe meer je naar het team kijkt, hoe lastiger het is om hem er uit te halen. Hij is zo’n speciaal talent."

Foden speelde tot nu toe nog niet de sterren van de hemel in het shirt van Engeland, maar volgens Carragher is het opmerkelijk dat City-teamgenoot Jack Grealish de voorkeur kreeg. "Zou Pep Guardiola eerder naar Grealish kijken dan naar Foden om de winnende goal te maken? Hoogst onwaarschijnlijk. Vraag aan een willekeurige voetbalsupporter wie de meest getalenteerde speler is in het Engelse voetbal en  tachtig procent zou Foden zeggen. De andere twintig procent kijkt niet goed genoeg."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!