Nieuws

The Athletic: ook derde Spurs-duel op losse schroeven, UEFA mogelijk 'coulant'

The Athletic: ook derde Spurs-duel op losse schroeven, UEFA mogelijk 'coulant'

10-12-2021 15:56

Tottenham Hotspur, de Engelse bond en de UEFA krijgen er een hoofdpijndossier bij. De coronagolf bij Tottenham Hotspur is nog steeds niet voorbij en naar alle waarschijnlijkheid moet ook de wedstrijd tegen Leicester City uit de planning gehaald worden.

Doordat meerdere selectie- én jeugdspelers voorlopig in quarantaine zitten, kon Tottenham Hotspur donderdag niet in actie komen tegen Stade Rennes en werd ook de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion van zondag 12 december al afgelast. De eerstvolgende wedstrijd is het bezoek aan Leicester City op donderdag 16 december, maar volgens The Athletic gaat ook dat duel nog te vroeg komen.

Aangezien de kalender overvol zit in de decembermaanden, kunnen de afgelaste wedstrijden voorlopig niet ingehaald worden. Vooral in het geval van de wedstrijd tegen Stade Rennes is dat een interessant gegeven: formeel moet deze wedstrijd voor 31 december alsnog gespeeld worden, anders zou Spurs reglementair kunnen verliezen en gaat Vitesse door in de Conference League. The Athletic sluit echter niet uit dat de UEFA zich 'coulant' opstelt, in de wetenschap dat de volgende Conference League-ronde pas medio februari op de planning staat.