Nieuws

Bijlow zette de knop om en is weer terug bij Oranje: 'Moest een tandje bijzetten'

Bijlow zette de knop om en is weer terug bij Oranje: 'Moest een tandje bijzetten'

15-11-2022 16:15

Justin Bijlow is weer terug bij het Nederlands Elftal. De Feyenoord-doelman werd tijdens de vorige interlandperiode in september niet geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal, maar hoopt tijdens het WK in Qatar weer onder de lat te staan. Hij sprak met Voetbal International over de maanden waarin hij zich maximaal focuste op presteren, presteren en nog eens presteren.

De inmiddels beruchte belletjes van Frans Hoek waren niet aan de geboren Rotterdammer besteed. En dat is maar goed ook, want wanneer je de keeperstrainer van Oranje vóór 10.00 uur op je scherm zag verschijnen, dan betekende dat slecht nieuws. Dat gold bijvoorbeeld voor Jasper Cillessen en Mark Flekken. Bijlow is er 'gewoon' bij.

"Ik was superblij en trots dat ik erbij zat. En opgelucht. Het was een teleurstelling dat ik er niet bij was in september. Toen wist ik wel dat ik keihard zou moeten werken en er alles aan moest doen om nu wel te worden geselecteerd. Ik moest een tandje bijzetten. Niet altijd makkelijk, maar het is wel het enige wat je kunt doen. Ik heb me veel gericht op mijn verbeterpunten, de punten waarvan de keeperstrainer van het Nederlands elftal heeft gezegd dat het beter kan", aldus Bijlow.

Wat dat zoal inhoudt? "Ballen achter de verdediging. Uit mijn doel komen is een van mijn sterke punten, dat ik er kort op zit, maar in het begin van het seizoen waren er nog weleens twijfelmomenten. Dat is er nu uit. Ook hoge ballen gaan beter dan begin van dit seizoen."

Bijlow is ook de mensen bij Feyenoord dankbaar voor hun steun, net als zijn vrienden. "Drie daarvan zijn ook topsporter. Zij doen aan vechtsport, met hen heb ik ook getraind de afgelopen tijd. Het was een goede manier om gedachten te verzetten."

De focus kan nu dus helemaal op presteren in Qatar. "Het is al vaak gezegd, maar we hebben echt een leuke, goede groep. Iedereen mag elkaar, maar er wordt ook hard gewerkt. Ik hoop dat we op 20 december met een mooie prijs naar huis gaan. En dat we ervan gaan genieten. Het WK is toch het hoogst haalbare."