Nieuws

'Huwelijk lijkt te stranden: cijfers laten zien dat Ronaldo United slechter maakt'

'Huwelijk lijkt te stranden: cijfers laten zien dat Ronaldo United slechter maakt'

14-11-2022 17:10 Laatste update: 17:18
1

Cristiano Ronaldo beheerst het nieuws met zijn veelbesproken interview met Piers Morgan. De Portugese superster fileerde op ongekende wijze zowat alles en iedereen bij Manchester United. In The King of Manchester 18 van VoetbalNieuws wordt uitgebreid ingegaan op de gebeurtenissen bij de Engelse topclub.

Aan tafel bij de podcast zijn Danny, Daan en Tom het roerend met elkaar eens: het huwelijk tussen Manchester United en Ronaldo zal spoedig eindigen na zijn uitlatingen. Hij stelde onder meer dat Erik ten Hag 'geen respect voor hem heeft en hij daarom geen respect heeft voor de Nederlandse manager' en dat de club geen steek verder is gekomen in de afgelopen negen jaar. Daarnaast kraakte hij ongeveer elke technische keuze die de clubleiding heeft gemaakt.

 Alhoewel Ronaldo uiterst kritisch is op alles en iedereen bij Manchester United, geeft een blik op de statistieken een ander beeld. Als Ten Hag geen beroep doet op de 37-jarige spits pakken The Mancunians dit seizoen gemiddeld 2,2 punt per wedstrijd in de Premier League. Met Ronaldo in de basis is dit slechts één punt. Daarnaast is de international met één goal per 351 minuten veruit de minst productieve aanvaller in de selectie van Ten Hag.

In aflevering 18 hoor je nog véél meer opzienbarende feiten, de drie opvallendste momenten van de eerste vijf maanden onder Erik ten Hag en een analyse over de huidige stand van zaken binnen de Engelse grootmacht. In verband met het WK dat zondag 20 november begint, is er volgende week maandag géén aflevering.