Nieuws

Schreuder ziet Ajax 'schandelijke' helft spelen: 'Dachten dat ze er al waren'

Schreuder ziet Ajax 'schandelijke' helft spelen: 'Dachten dat ze er al waren'

12-11-2022 21:19 Laatste update: 21:21

Ajax liep zaterdagavond voor de derde keer op rij tegen de lamp in de Eredivisie. De Amsterdammers speelden met 3-3 gelijk tegen FC Emmen. Trainer Alfred Schreuder zag zijn ploeg een 'schandelijke' tweede helft spelen, maar denkt nog altijd dat hij het in zijn algemeen kan rechttrekken.

"Als je naar de wedstrijd kijkt beginnen we heel slecht. We geven vrije trap weg wat daar niet mag gebeuren. Daarna herstellen we het goed en zetten we het naar onze hand", begint Schreuder voor de camera’s van ESPN. "In de rust geef je aan dat er meer druk naar voren moet worden gegeven. We wilden snel voor de vierde gaan en krijgen een grote kans met Kudus. Na dat moment zie je gewoon dat we bijna alles verkeerd doen. De tweede helft was gewoon een grote schande."

Afgelopen woensdag tegen Vitesse ging het ook mis in de defensie voor Ajax. Schreuder ziet de twee wedstrijden wel los van elkaar. "Vandaag heeft het één niets met hetgeen van afgelopen woensdag te maken, er is een ander probleem. Het lijkt alsof ze dachten dat ze er al waren. Maar dat hebben z’n allen slecht gedaan, ik ben daar ook verantwoordelijk voor."

Door de derde keer puntverlies op rij in de Eredivisie neemt de druk op de oefenmeester toe. Kan hij het nog omdraaien? "Ja natuurlijk. We weten waar we aan begonnen zijn en op dit moment is het pijnlijk omdat het heel matig is. We willen ook dingen veranderen maar dat zullen we eerst goed moeten evalueren", aldus Schreuder, die veranderingen door gaat voeren. "Iedereen moet even goed in de spiegel kijken, dat begint bij mij. Daarna moeten we goed evalueren en dan gaan kijken wat er moet gebeuren. Of ik er nog in januari zit? Daar ga ik wel vanuit."