Nieuws

Vertrek Schreuder lijkt onontkoombaar: 'Ajax moet nadenken hoe verder te gaan'

Vertrek Schreuder lijkt onontkoombaar: 'Ajax moet nadenken hoe verder te gaan'

12-11-2022 20:55
2

Het is al even kommer en kwel bij Ajax, en dat werd zaterdagavond nog maar eens onderstreept. Op bezoek bij laagvlieger FC Emmen kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Na afloop reageerden de analisten van ESPN op hoe het nu verder moet bij Ajax.

"Dit kan niet", aldus Marciano Vink. "Mensen zitten bij Ajax tegenwoordig in het stadion met de houding van 'we zullen eens kijken wat het wordt'". Door velen wordt Alfred Schreuder als eindverantwoordelijke gehouden. In het uitvak van De Oude Meerdijk hing zelfs een spandoek met daarop de tekst 'Schreuder out'.

"Ajax moet denken hoe nu verder. Welke kant gaan we op en met welke mensen gaan we dat doen", zegt Arnold Bruggink. Ondanks dat een eventueel ontslag van Schreuder steeds reëler en misschien wel onontkoombaar lijkt, vindt Vink dat de huidige situatie niet alleen de trainer valt aan te rekenen. "Het is niet alleen zijn schuld. Er zijn binnen Ajax dingen gelopen zoals ze gelopen zijn. Een trainer die beslissingen moet maken door gebeurtenissen die groter zijn dan de club zelf, dat is niet eerlijk."