Nieuws

KNVB is homofobische spreekkoren beu: 'We moeten beter en verder zijn dan dit'

KNVB is homofobische spreekkoren beu: 'We moeten beter en verder zijn dan dit'

09-11-2022 11:19

De KNVB is het met PSV eens dat homofobische spreekkoren uit voetbalstadions moeten verdwijnen. De Eindhovense club is een boete opgelegd wegens antisemitische spreekkoren, terwijl Ajax ongeschonden blijft nadat enkele supporters homofobische termen in de mond namen. 

PSV wil de boete niet betalen zonder dat Ajax reprimandes krijgt voor de homofobische spreekkoren. "Het is inmiddels 2022, we moeten beter en verder zijn dan dit", stelt een woordvoerder van de KNVB tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ook wij willen zo snel mogelijk van homofobe spreekkoren af. We werken al enkele jaren aan bewustwording op dit gebied. Nu gaan we dus naar vervolgstappen kijken met de clubs."

Over de boete van PSV en een mogelijke boete voor Ajax wil de bond niets kwijt. PSV voelt zich benadeeld en heeft het gevoel dat er met twee maten wordt gemeten. PSV krijgt de boete voor de spreekkoren tijdens het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Tijdens dat duel waren al homofobische leuzen te horen vanaf de kant van het Ajax-publiek, maar ook afgelopen zondag waren zulke leuzen hoorbaar. Tijdens de topper waren geen uitsupporters welkom na inmenging van de gemeente Amsterdam.