Nieuws

Kudus denkt ondanks speeltijd toch voorzichtig aan stap: 'Daag mezelf graag uit'

Kudus denkt ondanks speeltijd toch voorzichtig aan stap: 'Daag mezelf graag uit'

09-11-2022 07:51 Laatste update: 08:02

Mohammed Kudus stond afgelopen zomer in de belangstelling van Everton, maar Ajax liet hem niet gaan. Dat is achteraf een goede keuze geweest, aangezien de Ghanees nu aan speeltijd geen gebrek heeft. Toch denkt de Ajax-speler al wel voorzichtig vooruit.

Tijdens de laatste dagen van de transferperiode werd Everton concreet voor Kudus. De middenvelder annex aanvaller had zijn zinnen gezet op een overgang naar de Premier League, maar Ajax wilde niet meewerken. Dat leidde tot een boycot van de Ghanees, die niet op kwam dagen op de training.

"Ehm, natuurlijk zijn dingen daarna veranderd. Vooral dat ik meer ben gaan spelen", begint Kudus in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik geloof dat als ik - en dat weten we nooit zeker - die kans had gekregen, dingen ook goed of beter konden gaan. Zo voelde ik het op dat moment ook. Ik wilde iets nieuws proberen. Dat is normaal in het voetbal. We willen allemaal spelen. En als je niet speelt, moet je verder kijken om dat wel te kunnen doen."

Ondanks zijn speeltijd denkt het loopwonder toch voorzichtig vooruit. Hoe ziet het precies met zijn transferhonger? "Die is niet per se gestild, want ik ben een speler die zichzelf graag uitdaagt. Dit is mijn derde seizoen hier. We gaan zien wat de toekomst brengt. Het belangrijkste is dat ik gewoon blijf presteren voor het team en de rest zal later op natuurlijke wijze volgen."

Rest van het seizoen

Ook voor Kudus begint over minder dan twee weken het WK voetbal in Qatar. De Ajacied zit in een groep met Portugal, Uruguay en Zuid Korea. Of hij na het toernooi bij een andere club gaat spelen? "Nee, dat denk ik niet. Dat denk ik niet..", vervolgt Kudus, die het seizoen bij Ajax af wil sluiten. "Ja, absoluut."