Transfernieuws

'Binnen United verwacht men vertrek van Ronaldo, opvolger loopt rond bij Bayern'

'Binnen United verwacht men vertrek van Ronaldo, opvolger loopt rond bij Bayern'

08-11-2022 11:13 Laatste update: 11:29

Binnen Manchester United is de verwachting dat Cristiano Ronaldo in januari bij de club vertrekt. The Red Devils zien tevens bij Bayern München een geschikte opvolger rondlopen. 

Volgens de Duitse tak van Sky Sports heeft United het vizier gericht op Jean-Eric Maxim Choupo-Moting. De 33-jarige Kameroener ligt tot 2023 vast bij Bayern en is momenteel de enige vaste spits van de ploeg. Moting kreeg dit seizoen slechts één derde van alle speelminuten toegewezen, maar wist wel acht keer te scoren in twaalf wedstrijden en gaf bovendien twee assists.

De clubleiding wil het vertrouwen in Erik ten Hag versterken en denkt dat een vertrek van Ronaldo voor rust in de kleedkamer zal zorgen, stelt het medium. De Portugees raakte dit seizoen meermaals in opspraak door weg te blijven tijdens de voorbereiding op het seizoen en vroegtijdig de bank te verlaten in het duel met Tottenham Hotspur.

Sky stelt dat Ronaldo mogelijk terugkeert naar Portugal, om nog één keer voor Sporting Portugal te gaan spelen. De Portugees speelde tussen 1997 en 2003 bij de club voordat hij zijn spraakmakende overstap naar Manchester United maakte. Na zes jaar in Engeland was Real Madrid het volgende station van Ronaldo.