Reactie

Bergwijn komt met pijnlijke conclusie: 'Het heeft ons helemaal niets opgeleverd'

Bergwijn komt met pijnlijke conclusie: 'Het heeft ons helemaal niets opgeleverd'

06-11-2022 19:54 Laatste update: 20:29
1

Ajax verloor zondag met 1-2 van PSV en moet daardoor de koppositie afstaan aan de Eindhovenaren. Steven Bergwijn was uitermate teleurgesteld na de volgende zeperd van de Amsterdammers.

"We waren slecht", steekt Bergwijn van wal bij ESPN. "Of het met spanning te maken heeft? Ook onder spanning moet je de juiste dingen blijven doen en gaan voetballen, maar dat hebben we vandaag niet gedaan." Ondanks dat Ajax met Dusan Tadic, Mohammed Kudus, Brian Brobbey, Steven Berghuis en Bergwijn zeer aanvallend startte, kwam het tot weinig grote kansen. "Het heeft ons helemaal niets opgeleverd", is de pijnlijke conclusie van Bergwijn. "Het was niet het Ajax zoals we dat verwachten, zo simpel is het. Als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat het spel van beide kanten niet best was."

Ajax maakte tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd nog de aansluitingstreffer middels invaller Lorenzo Lucca, maar meer dan dat mocht het niet baten voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder. De coach werd tijdens de wedstrijd herhaaldelijk uitgejouwd en leuzen zoals 'Schreuder rot op' klonken van de tribunes.

Het laat Bergwijn echter vooralsnog koud. "Ja, wat moet ik daarvan zeggen. Het is hun mening, dat is niet aan mij. Wij moeten gewoon doen wat we moeten doen. Ik houd me er niet mee bezig. Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben, want aan het begin van het seizoen vlogen de ballen er ook gemakkelijk in. We zitten gewoon in een kutfase."