Live

PSV wint in voetbalgevecht van Ajax, hectisch einde (gesloten)

PSV wint in voetbalgevecht van Ajax, hectisch einde (gesloten)

06-11-2022 18:42 Laatste update: 18:51
19

Ajax en PSV treffen elkaar zondagmiddag in een uitverkochte Johan Cruijff Arena om 16.45. Beide ploegen azen op een overwinning en de koppositie in de Eredivisie staat op het spel. In dit liveblog van VoetbalNieuws blijf je op de hoogte van alle verrichtingen voor en tijdens de kraker tussen de Nederlandse grootmachten.

Ajax is momenteel met één punt meer en één duel minder de koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers overtuigen dit seizoen nog nauwelijks, maar toch werd er dit seizoen in de Eredivisie pas twee keer puntverlies geleden. Tegen AZ werd er met 2-1 verloren, terwijl het ook tegen Go Ahead Eagles een keer mis ging (1-1). Toch heerst er een negatief gevoel in Amsterdam, maar dat lijkt vooral te komen door de Champions League-avonden in de Johan Cruijff Arena tegen Napoli (1-6) en Liverpool (0-3). Zondagmiddag hopen trainer Alfred Schreuder en co. voor het eerst een topwedstrijd winnend af te sluiten dit seizoen. 

Bij PSV heerst momenteel een jubelstemming. De Eindhovenaren wonnen met 2-0 van Arsenal en overwinterden daardoor in de Europa League. Vervolgens werd ook NEC Nijmegen gemakkelijk verslagen, waarna de ploeg van Ruud van Nistelrooy tegen FK Bodø/Glimt een goede generale kende voor het duel met Ajax. Bovendien won PSV eerder dit seizoen al met 3-5 in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax, toen de Johan Cruijff Schaal op het spel stond. Dat kunstje zullen de Eindhovenaren proberen te herhalen. 

De opstelling van Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Rensch; Álvarez, Kudus, Berghuis; Bergwijn, Brobbey, Tadic.

De opstelling van PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Gutiérrez, Veerman; Simons, De Jong, Gakpo.