Nieuws

Heitinga over beslissing rondom Ihattaren: 'Vooral spijtig voor de voetballer Mo'

Heitinga over beslissing rondom Ihattaren: 'Vooral spijtig voor de voetballer Mo'

31-10-2022 20:29

Het kwam niet geheel uit de lucht vallen, maar maandag werd bekend dat de wegen van Mohammed Ihattaren en Ajax gaan scheiden. John Heitinga – de trainer van Jong Ajax die aan het eind van vorig seizoen met de spelmaker heeft samengewerkt – vindt het spijtig.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Jong Ajax en Willem II werd Heitinga naar de situatie gevraagd door ESPN. De voormalig prof had Ihattaren vijf wedstrijden lang onder zijn hoede bij de beloften, en hoorde er vandaag van. "Ik heb het vandaag vernomen, ja. Uiteindelijk neemt de directie daar een beslissing in”, reageerde hij koeltjes. “Ik vind het vooral spijtig voor de persoon en voetballer Mohammed Ihattaren. Helaas is het niet geworden wat we gehoopt hadden. Voor de rest wens ik hem heel veel succes in zijn carrière."

Heitinga, die in tegenstelling tot Ihattaren wel op jonge leeftijd is doorgebroken en toen niet meer van het toneel verdween, gelooft nog steeds in de kwaliteiten van de middenvelder. "Als liefhebber heeft hij al bewezen hoeveel talent hij heeft en potentie hij heeft. Ik vind het heel spijtig en wens hem veel succes in de toekomst. Voetballen kan hij, hopelijk laat hij zijn kunstje snel weer zien."

In de vijf wedstrijden die Ihattaren onder Heitinga speelde, wist hij vier keer tot scoren te komen. Drie van die goals maakte hij in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.