Nieuws

De Europese week in kaart: één kans Ajax, Feyenoord en PSV in de race, AZ heerst

De Europese week in kaart: één kans Ajax, Feyenoord en PSV in de race, AZ heerst

26-10-2022 12:00 Laatste update: 10:12

Ajax, PSV, Feyenoord en AZ trappen deze week af in de Europese competities. De Amsterdammers hebben nog één kans om te overwinteren in de Champions League, Feyenoord en PSV doen het goed in de Europa League en AZ heerst in de Conference League. VoetbalNieuws zet alle affiches van de Nederlandse clubs op een rijtje en kijkt ook hoe dicht elke club bij overwintering in Europa is. 

Ajax - Liverpool
Het verhaal is bekend bij de Amsterdammers. Ajax verloor twee keer ruim van het heersende SSC Napoli en ziet daardoor diep in de nesten in de Champions League. De ploeg van Alfred Schreuder haalde drie punten uit de eerste vier duels en moet nu twee keer winnen om nog een kans te maken op overwintering op het hoogste niveau. Daar komt ook bij dat met minstens twee doelpunten verschil van Liverpool moet worden gewonnen. Daar bovenop moet de ploeg van Jürgen Klopp in de laatste speelronde ook verliezen van het reeds geplaatste Napoli. Ajax treedt in eigen huis op woensdagavond op tegen Liverpool. De aftrap is om 21.00 uur. 

PSV - Arsenal
PSV verloor afgelopen donderdag op bezoek in het Emirates Stadium met 1-0 van Arsenal, maar de ploeg van Ruud van Nistelrooij staat nog steeds keurig tweede in de Europa League-groep. FK Bodø/Glimt heeft drie punten minder dan de Eindhovenaren en neemt het op tegen het puntloze FC Zürich. Bij een nederlaag van PSV en een overwinning van Bodø komt het aan op de laatste speelronde. De winnaar van het duel tussen PSV en Bodø zal dan aanwijzen welke ploeg in de Europa League blijft overwinteren. Nadeel voor de Eindhovenaren: het duel zal op vreemde bodem plaatsvinden. In Eindhoven werd teleurstellend met 2-2 gelijkgespeeld. PSV trapt om 18.45 uur af tegen Arsenal en treft de Noren een week later om 21.00 uur. 

Sturm Graz - Feyenoord
Feyenoord staat donderdag tegenover Sturm Graz en won in september in eigen huis maar liefst met 6-0 van de Oostenrijkers. Feyenoord zit in Groep F van de Europa League, waar alle ploegen na vier wedstrijden vijf punten hebben. Feyenoord heeft door de grote thuisoverwinning het beste doelsaldo en kan met een overwinning een zeer grote stap naar overwintering zetten. De laatste wedstrijd in de Europa League is een thuisduel met SS Lazio, dat in Italië nog domineerde. Feyenoord staat aankomende donderdag tegenover Sturm Graz, de week daarop volgt het laatste groepsduel met Lazio, eveneens op donderdag. Het eerste duel begint om 21.00 uur, het tweede duel om 18.45 uur. 

Vaduz City - AZ Alkmaar
AZ kan donderdag overwintering bewerkstelligen in de Conference League. De Alkmaarders mochten na de loting van het toernooi zeker niet klagen en belandden in de groep met Dnipro-1, Vaduz City en Apollon Limassol. AZ haalde negen punten uit de eerste vier duels en heeft aan een overwinning genoeg om door te gaan naar de finales. Zelfs bij een verlies heeft AZ de overwintering nog in eigen hand: in de laatste speelronde treft de ploeg van Pascal Jansen Dnipro-1, dat tweede staat in de groep. De wedstrijden van AZ vinden eveneens beide keren op donderdag plaats om 18.45 uur.