Spurs verliezen thuis van Newcastle en vergeten in te lopen op aartsrivaal

23-10-2022 19:35 Laatste update: 19:39

Tottenham Hotspur heeft zondagavond in eigen huis met 1-2 verloren van Newcastle United. De Londenaren verspilden daarmee een uitgelezen kans om dichter bij koploper Arsenal te komen, dat eerder op de dag punten liet liggen tegen Southampton (1-1).

Na een half uur spelen waren het The Magpies die voor het eerst konden juichen. Doelman Hugo Lloris ging buiten het strafschopgebied in de fout, waarna Callum Wilson profiteerde en de bal in het lege doel schoot. Een kleine tien minuten later verdubbelde Newcastle middels Miguel Almiron de voorsprong. De Paraguayaan ontdeed zich van een aantal Spurs-verdedigers en schoot knap raak. Zo werd er onder het oog van zo’n zestig duizend toeschouwers met 0-2 gerust.

Tien minuten na de thee deed Tottenham in de stromende regen wat terug. Een verlengde corner werd bij de tweede paal binnengekopt door Harry Kane. Veel meer creëerden de Spurs daarna niet. Heung-Min Son claimde in de slotfase een penalty en Eric Dier was met hoofd nog dichtbij een gelijkmaker, maar die bleef uit.

Zo staat Tottenham Hotspur nog steeds op de derde plaats en klom het flink geïnvesteerde Newcastle naar plek vier. Komende dinsdag wacht er alweer een cruciale wedstrijd voor de ploeg van trainer Antonio Conte. Dan speelt het om 21.00 uur in de Champions League uit bij Olympique Marseille.