Nieuws

Ten Cate opent Barça-boekje: 'Bij die club gebeuren de meest rare dingen'

Ten Cate opent Barça-boekje: 'Bij die club gebeuren de meest rare dingen'

18-10-2022 08:14

Henk Ten Cate heeft met verbazing naar het interview van Frenkie de Jong met Ziggo Sport zitten kijken. De middenvelder sprak openlijk over zijn situatie bij FC Barcelona, een club waar ‘rare dingen’ gebeuren volgens de trainer.

"Hij is niet gelukkig. Ik heb het interview met Sierd de Vos gezien. Deze jongen straalde altijd, altijd blij. Dat is weg. Hij heeft een hoop voor zijn kiezen gekregen", steekt Ten Cate van wal bij Rondo op Ziggo Sport.

De Jong ging openlijk in op de leugens die Barça naar de Spaanse media heeft verspreid. "Geloof mij: bij die club gebeuren de meest rare dingen. Ik heb er drie jaar gezeten. Iedereen die daar werkt heeft lijntjes naar de pers, de pers is eigenaar van spelers. Ze kópen spelers, doen mee aan de transfers. De meest rare dingen. Ik vind dat De Jong zeker de waarheid mag zeggen, maar dan moet hij wel de goede krant uitzoeken", aldus Ten Cate.

De trainer verwacht dat de persdienst van Barcelona er snel op zit. "Dat komt bij de persdienst van Barcelona terecht. Ze hebben een knipseldienst. Er zijn mensen in Nederland die dat verzamelen, ook wat wij hier nu zeggen."

Ten Cate werkte zo’n drie jaar in Catalonië. Van 2003 tot en met 2006 was hij er assistent van Frank Rijkaard.