Reactie

Van Basten: 'Ajax moet erheen om te winnen, je gaat toch niet lopen verdedigen?'

Van Basten: 'Ajax moet erheen om te winnen, je gaat toch niet lopen verdedigen?'

10-10-2022 21:22

Als Ajax zicht wil houden op de knock-outfase van de Champions League, moet het woensdagavond in Stadio Diego Armando Maradona een resultaat halen tegen Napoli. Aanvoerder Dusan Tadic zal er in ieder geval niet bij zijn. Hij kreeg in het vorige onderlinge treffen (1-6) een rode kaart en is geschorst. Bij Rondo spreken Marco van Basten en Khalid Boulahrouz over de mogelijkheden voor Ajax-coach Alfred Schreuder.

"Ik zou met Brobbey of Kudus in de punt gaan spelen, of allebei", zegt Boulahrouz. "Dan kan Kudus op tien, Berwijn op links en Berghuis op rechts." De tafelgasten, waaronder ook Youri Mulder en Bob Peeters, knikken instemmend. Presentator Wytse van der Goot haakt daarop in. "Je zou ook kunnen denken aan een meer defensieve oplossing."

Van Basten antwoordt vervolgens stellig. "Je moet erheen om te winnen, je gaat toch niet lopen verdedigen? Als je niet anders kan, zal er inderdaad verdedigd moeten worden. Ik denk wel dat je moet proberen om zoveel mogelijk je eigen spel te gaan spelen. Dat is over het algemeen aanvallen met alle risico’s van dien. Op een verantwoorde manier uiteraard."

Napoli – Ajax begint woensdagavond om 18.45 uur. De Amsterdammers staan na drie poulewedstrijden op de derde plaats met drie punten. Napoli is koploper en nog foutloos met negen punten. Nummer twee Liverpool heeft er zes, hekkensluiter Rangers FC nul.