Nieuws

Arsenal-legende goudeerlijk na winst op Liverpool: 'Ik zie geen overtreding'

Arsenal-legende goudeerlijk na winst op Liverpool: 'Ik zie geen overtreding'

10-10-2022 19:04

Het strafschopmoment tijdens de topper tussen Arsenal en Liverpool FC blijft een punt van discussie in Engeland. Arsenal-legende Ian Wright stelt zelf ook niet precies te weten waarom The Gunners een kwartier voor tijd vanaf elf meter mochten aanleggen.  

Wright is tegenwoordig op de Britse televisie te zien als analist bij de BBC, maar de spits speelde tussen 1991 en 1998 bij de Londense club en beleefde vele successen met trainer Arsène Wenger. Gabriel Jesus werd tijdens de wedstrijd licht getoucheerd door Thiago Alcantara en ging vervolgens op de grond liggen. Scheidsrechter Michael Oliver floot voor een strafschop en de VAR riep de arbiter niet naar het scherm, tot verbazing van Wright. 

"Ze moeten daar toch een keer naar gaan kijken", begint Wright. "Wanneer ik dit moment zie - en ik ben dolblij dat mijn ploeg heeft gewonnen en weer koploper is - moet ik eerlijk zijn en zeggen dat ik geen overtreding zie. Er is niet genoeg contact voor Jesus om zo naar de grond te gaan. Het is echt heel minimaal", geeft Wright toe. Arsenal is door de overwinning weer koploper in de Premier League. De ploeg van Mikel Arteta morste tot dusver alleen punten tegen Manchester United.