Wedstrijdverslag

Feyenoord wint in De Kuip van FC Twente, Hancko uitblinker aan Rotterdamse zijde

Feyenoord wint in De Kuip van FC Twente, Hancko uitblinker aan Rotterdamse zijde

09-10-2022 16:26

Feyenoord heeft zondagmiddag het op papier lastige thuisduel met FC Twente gewonnen. De Rotterdammers klimmen daardoor in ieder geval tijdelijk over PSV en bekleden de derde plaats in de Eredivisie

In de eerste helft ging het nog aardig gelijk op tussen Feyenoord en FC Twente. De eerste grote kans was voor de Rotterdammers. Dávid Hancko kon uithalen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Robin Pröpper. Daarna kreeg ook Twente de eerste mogelijkheid via Ricky van Wolfswinkel, maar tot de 0-1 leidde het niet. Feyenoord kreeg nog een enorme mogelijkheid via Quinten Timber, die alleen op Lars Unnerstal af kon. De doelman trok met een wereldredding aan het langste eind.

Daarna volgde een slordige fase waarin beide ploegen nog aardig wat kansjes kregen. Vaclav Cerny verzuimde de 0-1 binnen te schieten voor Twente, terwijl ook Gernot Trauner de score kon openen met een kopbal. De Oostenrijker mikte de bal naast het doel. Uiteindelijk was het in de 43ste minuut raak voor Feyenoord, toen Kökcü mocht aanleggen voor een vrije trap. De Turk plaatste de bal in de linkerkruising achter Unnerstal. Vlak voor rust kreeg Twente nóg een tegenslag te verwerken: Cerny kreeg een rode kaart voor een flinke overtreding op Javairo Dilrosun.

In de tweede helft had Feyenoord niet geheel onverwachts de overhand. Twente kreeg nog wel een mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Hancko greep net op tijd in bij een inzet van Van Wolfswinkel. Diezelfde Hancko maakte er in de 64ste minuut 2-0 van door alert te reageren op een gepareerd schot van Timber. De Tsjech bepaalde daarmee de eindstand.

Door de overwinning op Twente staat Feyenoord nu derde in de Eredivisie. PSV kan daar zondagmiddag weer verandering in brengen als de Eindhovenaren winnen bij sc Heerenveen.