Transfernieuws

'Chelsea wil naast Nkunku ook centrale verdediger van Leipzig vastleggen'

'Chelsea wil naast Nkunku ook centrale verdediger van Leipzig vastleggen'

03-10-2022 16:50

Britse bronnen meldden maandagochtend dat Chelsea Christopher Nkunku de komende zomer wil vastleggen, maar de Londense club zit ook achter Josko Gvardiol aan. De centrale verdediger heeft een ontsnappingsclausule van ongeveer 45 miljoen euro bij Leipzig en The Blues zijn bereid aan dat bedrag te voldoen. 

Met dat nieuws pakt The Telegraph maandagmiddag uit. Het is volgens het Britse medium de bedoeling dat zowel Nkunku als Gvardiol worden opgehaald bij Die Roten Bullen, waarmee de ploeg van Graham Potter in de zomer direct twee nodige versterkingen binnen zou hebben. Chelsea bracht onlangs Wesley Fofana en Kalidou Koulibaly al naar Stamford Bridge, maar de andere verdedigers zijn inmiddels op leeeftijd. Thiago Silva is inmiddels 38 en Cesar Azpilicueta viert binnenkort zijn 33ste verjaardag. 

Naast de twee transfertargets wil Chelsea ook het contract van doelman Edouard Mendy verlengen. Er zijn nog altijd twijfels over een langere samenwerking met Kepa Arrizabalaga. De toekomst van Christian Pulisic, Hakim Ziyech en Armando Broja is ook nog altijd onduidelijk.