Nieuws

Van Hooijdonk: 'Alleen op die plek ontbreekt er écht nog iemand bij AZ'

Van Hooijdonk: 'Alleen op die plek ontbreekt er écht nog iemand bij AZ'

03-10-2022 10:15

Pierre van Hooijdonk is te spreken over AZ, dat na overwinningen op Ajax en FC Groningen sinds zaterdag de koppositie in handen heeft. De oud-voetballer en analist is echter wel van mening dat de Alkmaarders een échte rechtsbuiten missen. 

Volgens Van Hooijdonk kan AZ een outsider zijn om de landstitel binnen te slepen, maar ontbreekt er wel iemand op de rechtsbuitenpositie. "Het enige wat er nog aan ontbreekt bij AZ is de positie van rechtsbuiten. Evjen is geblesseerd en nu speelt Sugawara aan die kant, dat was de rechtsback. Dat zegt heel veel, dat je getransformeerd wordt naar een rechtsbuiten. Alleen daar heeft AZ nog steeds niet de kwaliteit waardoor je zou zeggen: Hey, dit elftal zou zomaar kampioen kunnen worden."

De ploeg van Pascal Jansen zag de laatste tijd veel spelers vertrekken, maar heeft dat meer dan prima weten op te vangen. "Owen Wijndal wordt vervangen door MIlos Kerkez, Fredrik Midtsjø door Tijjani Reijnders en Jens Odgaard die eigenlijk Albert Gudmundsson en Zakaria Aboukhlal vervangt", stelt Van Hooijdonk. "Die jongen heeft afgelopen week zijn debuut gemaakt voor het Hongaarse elftal en ook nog gescoord. Hij speelt met ontzettend veel vertrouwen, dat straalt uit op het hele team", besluit de analist over Kerkez.