Nieuws

Cocu: 'Niet geschrokken van Vitesse, dit is de harde werkelijkheid van het moment'

Cocu: 'Niet geschrokken van Vitesse, dit is de harde werkelijkheid van het moment'

03-10-2022 07:45 Laatste update: 07:48

Phillip Cocu heeft als nieuwe hoofdtrainer van Vitesse nog niet het tij kunnen keren bij zijn eerste duel. Volgens Cocu is dat meer dan logisch en is de situatie bij Vitesse momenteel moeilijk te veranderen. 

FC Twente was met 3-0 te sterk voor de Arnhemmers, waardoor Vitesse de achtste speelronde als nummer zestien afsluit. "Alles bij elkaar is dit zeer teleurstellend", laat Cocu na afloop weten, opgetekend door De Gelderlander. "We waren absoluut niet goed en werden ver teruggedrongen. Maar we bleven met een kleine achterstand wel lang in de wedstrijd. Dan komt 3-0 uiteindelijk hard aan. Ik ben niet geschrokken van de staat van Vitesse. Dan had ik mijn huiswerk niet goed gedaan. Dit is de harde werkelijkheid van dit moment."

Vitesse is rampzalig aan het seizoen begonnen, maar de nieuwe hoofdtrainer ziet wel degelijk positieve punten in het spel van de Arnhemmers. "We stonden over het algemeen compact. Niet met de linies over 60 meter, zodat alles uit elkaar valt, maar als blok op 30 tot 40 meter. De organisatie was er doorgaans wel. Ik zag ondanks de teleurstelling ook geen vervelende gebaartjes. Er is wel degelijk mentale weerbaarheid", besluit Cocu.