Nieuws

Van Gaal licht keuzes Oranje-selectie toe: 'Laatste mogelijkheid voor het WK'

Van Gaal licht keuzes Oranje-selectie toe: 'Laatste mogelijkheid voor het WK'

16-09-2022 12:28
3

Louis van Gaal heeft zijn keuzes toegelicht voor de definitieve Oranje-selectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België. De 71-jarige bondscoach heeft onder meer voor Andries Noppert, Kenneth Taylor en Remko Pasveer gekozen. Justin Bijlow, die voorheen nog de nummer één van Van Gaal was onder de lat, wordt thuisgelaten. 

Van Gaal verklaart dat de laatste twee wedstrijden in de groepsfase van de Nations League vooral worden gebruikt om zoveel mogelijk spelers in actie te zien. Het kan de enigszins verrassende keuzes van Van Gaal verklaren. "We hebben een aantal nieuwe spelers in de selectie opgenomen. Voor ons is dit de laatste mogelijkheid de jongens aan het werk te zien, voor we onze WK-selectie bekend moeten maken. Zoals ik al vaker heb gezegd is de voorbereidingstijd voor dit WK extreem kort, dus ik moet alle beschikbare tijd goed benutten", valt te lezen op de officiële website van het Nederlands elftal. 

"Na dit trainingskamp komen we pas op 14 november weer bij elkaar, een week voordat we onze eerste wedstrijd op het WK spelen", besluit Van Gaal. Het Nederlands elftal treft 22 september Polen en treedt drie dagen later op tegen België.