Nieuws

Eindelijk de nul voor PSV: 'Het is wennen aan elkaar, goede stap in de richting'

Eindelijk de nul voor PSV: 'Het is wennen aan elkaar, goede stap in de richting'

12-09-2022 10:40 Laatste update: 10:42

Bas Dost redde zondag FC Utrecht door in de slotfase tegen Vitesse te scoren en deed dat uitgerekend in de eerste wedstrijd die zijn vierjarige zoontje vanaf de tribune meekeek. 

Door een veelbesproken strafschop wist PSV het thuisduel tegen de provinciegenoot winnend af te sluiten. "Voor een verdediger is dat natuurlijk top. Ik denk in het algemeen dat je als team minder kansen weg moet geven", zegt Obispo tegen het Eindhovens Dagblad.

Ondanks het feit dat PSV geen tegentreffer hoefde te slikken, kwam RKC er toch geregeld gevaarlijk uit. "Op sommige momenten in wedstrijden moeten wij beter staan en communiceren. Daar hebben we uiteraard met elkaar over gesproken. Het was de laatste periode ook nog een beetje wennen aan elkaar en dit is een goede eerste stap richting meer."

Penaltymoment

De bal ging op de stip toen Hans Mulder met een hoog gestrekt been Xavi Simons raakte. Daarvoor speelde RKC'er de bal. "Ik denk dat het een situatie is die een penalty kan opleveren", aarzelt Obispo. "Maar ik heb het nog niet helemaal teruggezien. Wij zijn vooral bezig met wat we zelf moeten doen, bijvoorbeeld kort bij elkaar blijven", aldus de verdediger.