Nieuws

Van Bronckhorst looft oude bekende bij Ajax: 'Een fantastisch voorbeeld'

Van Bronckhorst looft oude bekende bij Ajax: 'Een fantastisch voorbeeld'

06-09-2022 20:48

Giovanni van Bronckhorst ging afgelopen weekend met 4-0 onderuit in de Old Firm tegen Celtic. In het Champions League-duel met Ajax van woensdag hoopt de trainer zich te revancheren.

"We waren allemaal teleurgesteld dit weekend. Een slechter gevoel kun je niet hebben na een wedstrijd", aldus Van Bronckhorst tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Ajax. "We moeten ons herpakken en klaar zijn voor de volgende wedstrijd. We moeten ons absoluut verbeteren ten opzichte van zaterdag. We moeten leren van onze nederlagen en door blijven gaan."

Tegen Ajax hopen de Schotten beter voor de dag te komen. Van Bronckhorst is op zijn hoede voor de Amsterdammers. "Er gaat veel gevaar uit van Ajax, het is een team met veel Champions League-ervaring. Het belooft een geweldige wedstrijd te worden tegen een topteam."

Calvin Bassey

Bij Ajax speelt oude bekende Calvin Bassey, die deze zomer de overstap van Rangers naar de Johan Cruijff Arena maakte. "Calvin is een goed voorbeeld van een speler die zich hier enorm ontwikkeld heeft, voordat hij naar Ajax vertrok. Ik hield ervan om met hem te werken. Iedere dag zag je zijn vastberadenheid om beter en sterker te worden. Hij is een fantastisch voorbeeld voor alle jonge spelers." Ook aanvoerder James Tavernier is lovend over de Nigeriaan. "Hij is een fantastische jongen, met wie ik nauw heb samengewerkt. Ik geloof dat hij de absolute top zal halen. Maar morgen doen we er alles aan om hem te stoppen."