Nieuws

'Van Sangaré, Veerman en Ramalho komt het ook niet, er moeten leiders opstaan'

'Van Sangaré, Veerman en Ramalho komt het ook niet, er moeten leiders opstaan'

05-09-2022 12:52

PSV ging zaterdagavond op pijnlijke wijze onderuit bij FC Twente. Dat baart Willy en René van de Kerkhof zorgen. Volgens de broers moeten er snel leiders opstaan, is te horen in de podcast van Omroep Brabant.

"Uit bij FC Twente kun je een keertje verliezen, maar de manier waarop kan niet", aldus Willy, die concludeert dat de Eindhovenaren zich snel moeten herpakken. "Donderdag moeten ze tegen Bodø/Glimt. Die hebben vorig jaar gewonnen van AZ en AS Roma dus dat is geen slechte ploeg.”

Voorin wil het dit seizoen nog wel lukken voor PSV, maar achterin staat het nog niet. De Brabanders hielden nog geen enkele keer de nul. "Dat mag toch verdomme wel een keer?", aldus Willy. "Tegen die Noren moeten we zeker winnen, anders kom je nu al in de problemen om die groepsfase door te komen", aldus René.

Waar voorin toch aardig lijkt te lukken, zijn er wel wat problemen voor PSV. Xavi Simons staat als noodoplossing in de spits in plaats van de geblesseerde Luuk de Jong. "Xavi Simons is een prima speler, maar geen kopsterke spits die ballen kan terugleggen. Tenzij hij een ladder meeneemt." Mentaal is het gemis van de spits nog een stukje zwaarder. "Iedereen speelt veel te afwachtend", aldus René. "Van jongens als Sangaré, Veerman en Ramalho komt het ook niet. Er moeten leiders opstaan."