Wedstrijdverslag

Ongeslagen reeks Arsenal ten einde door toedoen van debutant Antony en Rashford

Ongeslagen reeks Arsenal ten einde door toedoen van debutant Antony en Rashford

04-09-2022 19:21 Laatste update: 20:08

Manchester United heeft de topper tegen Arsenal met 3-1 gewonnen. Antony beleefde een droomdebuut door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. The Mancunians toonden zich in de omschakeling ontzettend effectief en hebben inmiddels vier duels op rij gewonnen.

De Braziliaanse Ajax-aankoop mocht van Erik ten Hag direct in de basis beginnen. Hij nam de plek in van Anthony Elanga, die uit de basiself verdween. Voor de rest hield de Oldenzaler vast aan de ploeg die Southampton (0-1) versloeg. Dat betekende dat Cristiano Ronaldo, Donny van de Beek en aanwinst Casemiro opnieuw op de bank begonnen.

De openingsfase was voor de thuisploeg. Gesteund door het thuispubliek kozen de mannen van Ten Hag vol overgave de aanval zonder dat er grote mogelijkheden te noteren vielen. De eerste de beste kans voor Arsenal aan de andere kant was direct raak, ware het niet dat de VAR een streep zette door de treffer. Gabriel Martinelli werd weggestuurd en scoorde, maar even daarvoor bleek Martin Ödegaard een lichte overtreding op de treuzelende Christian Eriksen te hebben begaan.

Vervolgens namen de Londenaren de overhand en hield David De Gea met enkele fraaie reflexen zijn ploeg op de been. De openingstreffer werd gemaakt door Antony, na een mooie aanval over meerdere schijven. Marcus Rashford wachtte op het juiste moment en zette de rechtsbuiten oog in oog met Aaron Ramsdale. De topaankoop bleef ijzig kalm en schoof met zijn linkerbeen tegendraads raak: 1-0.

Na rust was het heft vanaf het eerste moment in handen van The Gunners. Waar United het eerste kwartier na de theepauze nog wist te overleven, ging het in de zestigste minuut toch weg. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Bukayo Saka - Tyrell Malacia had het erg lastig tegen het Engelse toptalent - die in een leeg goal raak kon schuiven.

The Red Devils wachtten geduldig op spaarzame uitbraakmogelijkheden, die er ook kwamen. Met een weergaloze pass met de buitenkant van zijn rechtervoet stuurde Bruno Fernandes Rashford de diepte in. De Engelsman schoot in de 66ste minuut raak: 2-1. Negen minuten later leverde de Portugees de voorassists af door met een splijtende bal Eriksen de diepte in te sturen. De Deen toonde zich met Rashford niet zelfzuchtig en legde de bal breed. De international kon de bal simpel intikken. De inglijdende Ben White kwam nét te laat.

Alhoewel Arsenal qua veldspel en balbezit de bovenliggende partij bleef, kwam de zege niet meer in gevaar. Een vrije trap op een gevaarlijke plek van Granit Xhaka strandde in de muur. Dit bleek het laatste noemenswaardige feit van de wedstrijd. Zodoende toonde United zich dodelijk effectief en bracht het Arsenal het eerste puntverlies van het seizoen toe. 

Dankzij de zege heeft Ten Hag nu vier duels op rij gewonnen met Manchester United. Tot dusver werden er 12 punten uit zes wedstrijden gehaald. Mikel Arteta is met de Londense formatie niet langer foutloos en staat op 15 punten uit zes duels.