Nieuws

'Terecht weigerde Ajax het bod op Álvarez, hij is beter en verder dan Sangaré'

'Terecht weigerde Ajax het bod op Álvarez, hij is beter en verder dan Sangaré'

02-09-2022 23:00 Laatste update: 23:03

Edson Álvarez is beter en verder dan Ibrahim Sangaré, stelt Wim Kieft. De analist begrijpt dan ook dat Ajax hem niet wilde verkopen aan Chelsea, dat een bod van vijftig miljoen euro deed op de 24-jarige Mexicaan.

Waar Ajax Antony en Lisandro Martinéz voor gigantische transfersommen verkocht aan Manchester United, kon PSV-sterspeler Cody Gakpo kiezen uit Leeds United en Southampton. 'Dat verschil zit hem in Champions League of Europa League spelen. Als je dan als Gakpo niet thuis geeft in vier voorrondewedstrijden tegen AS Monaco en Rangers FC dan helpt dat niet mee om de transfersom op te krikken', schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf

Álvarez leek op de deadline day ook een toptransfer te maken naar Engeland, maar Ajax werkte niet mee aan een deal met Chelsea. 'Terecht weigerde Ajax dit bod want hij is heel belangrijk geworden voor zijn ploeg. Hij is overal, anticipeert goed op situaties, verovert ballen en speelt ze daarna steeds beter in. Eigenlijk lijdt hij nauwelijks balverlies. In tegenstelling tot Ibrahim Sangaré van PSV. Dat is iemand die veel ballen onderschept, maar wel nadat hij ze zelf heeft verspeeld. Alvarez is beter en verder dan Sangaré', besluit Kieft.