Nieuws

UEFA legt AZ forse boete op na wangedrag van supporters in Europees duel

UEFA legt AZ forse boete op na wangedrag van supporters in Europees duel

02-09-2022 16:16 Laatste update: 18:46

De UEFA heeft AZ bestraft met een boete van 50.000 euro in verband met het gooien van voorwerpen op het veld. Daarnaast moeten de Alkmaarders in het komende Europese duel tegen FC Vaduz twee vakken noodgedwongen sluiten.

De Europese voetbalbond heeft de eerder opgelegde voorwaardelijke straf omgezet naar een onvoorwaardelijke straf, aangezien er tijdens het afgelopen Europese duel opnieuw meermaals voorwerpen het veld op werden gegooid.  Hierdoor moeten twee vakken in het AFAS stadion gesloten blijven tijdens de volgende Conference League-wedstrijd. 'De straf is dan ook een doorn in het oog voor de club en de vele duizenden goedwillende supporters', schrijft AZ op de clubsite. De boete van 50.000 euro is flink te noemen. Afgelopen seizoen kreeg Feyenoord voor eenzelfde vergrijp een boete van 36.000 euro.

AZ heeft bij de UEFA om opheldering gevraagd over de gang van zaken rondom de straf, aangezien er naast de voorwaardelijke straf ook extra sancties zijn bijgekomen. De Alkmaarders hebben reeds een aantal individuen geïdentificeerd die zich schuldig hebben gemaakt aan het gooien van voorwerpen. 'Zij kunnen een forse boete en straf tegemoet zien', meldt de club.