Transfernieuws

De Mos is klaagzang PSV'er zat: 'Hij moet ermee stoppen en een kerel worden'

De Mos is klaagzang PSV'er zat: 'Hij moet ermee stoppen en een kerel worden'

30-08-2022 06:59

Aad de Mos vindt dat Joey Veerman zijn voeten moet laten spreken en moet stoppen met klagen in de media. Daarnaast komt de interesse van PSV in Anwar El Ghazi ter sprake én de toekomst van Cody Gakpo ter sprake.

Veerman ligt in de Nederlandse media onder een vergrootglas na zijn uitlatingen na het verloren duel met Rangers (0-1) en de daarmee gepaard gaande uitschakeling in de Champions League. De middenvelder gaf aan liever op 8 dan op 10 te spelen, zonder dit eerst intern te bespreken.

"Volendammers zeuren veel", steekt De Mos van wal bij het Eindhovens Dagblad. "Ik had vroeger Keje Molenaar onder me. "Dat was ook een zeurkous. Veerman wordt dat nu ook, en daar moet hij mee stoppen. Hij moet een kerel worden. Hij speelt nu in de grote stad en niet meer in Volendam. Veerman moet gewoon zijn wedstrijden spelen, z'n mond houden en doelpunten maken net als tegen Excelsior."

Volgens diverse berichtgevingen gaat de Oranje-international een contract voor drie jaar tekenen bij de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. "Ik ben niet zo'n El Ghazi-man", vervolgt De Mos. "Ik begreep dat ook Ajax hem wilt hebben. Die moeten hem dan maar gauw halen. Ik heb z'n statistieken bekeken... Er moeten toch betere spelers zijn dan El Ghazi?"

Ondanks het feit dat de komst van de vleugelaanvaller zich aandient, speelt Gakpo nog altijd in Eindhoven. Dinsdag werd duidelijk dat PSV in gesprek is met Southampton en inzet op een transfersom van vijftig miljoen euro. "Het duurt nu wel erg lang. Er zullen genoeg kopende partijen zijn. En de speler wacht zo lang mogelijk met beslissen om de beste keuze te maken", zegt clubwatcher Rik Elfrink.