Ten Hag heeft aan bevlieging Fernandes genoeg en boekt tweede zege op rij

27-08-2022 15:22

Erik ten Hag heeft de tweede competitiewedstrijd op rij gewonnen met Manchester United. Op bezoek bij Southampton werd een minimale zege geboekt: 0-1. Het spel was allesbehalve overtuigend, maar een prachtige aanval volstond aan het begin van de tweede helft.

Met Donny van de Beek, Cristiano Ronaldo en aanvoerder Harry Maguire op de bank ging de ploeg van de Nederlander op jacht om de knappe 2-1 zege op Liverpool van maandag een passend gevolg te geven. In de achttiende minuut was het een klein wonder dat United niet op voorsprong kwam. Vier grote kansen binnen een minuut waren niet aan de bezoekers besteed, waardoor de score op de brilstand bleef steken.

Na een half uur spelen was de grootste kans van de wedstrijd tot dusver voor The Saints. Na een prachtige corner van James Ward-Prowse werd een mogelijkheid vanaf vijf meter verprutst. United maakte een gezapige indruk in het eerste bedrijf, was stroperig in de opbouw en kwam afgezien van de kansen in de achttiende minuut niet tot mogelijkheden.

Martínez ijzersterk

Op slag van rust kregen The Mancunians een vrije trap op een fraaie plek, maar Bruno Fernandes schoot de bal op slappe wijze in de muur. Lisandro Martínez maakte een ijzersterke indruk. Het was voor het eerst sinds februari (!) dat een eerste helft van een uitwedstrijd in de Premier League zonder tegengoal werd besloten.

Fraaie openingstreffer Fernandes

In de tweede helft besloot Ten Hag niet in te grijpen en stuurde hij dezelfde elf namen het veld in. Kort na de theepauze kwam United goed weg toen Scott McTominay op bijzonder ongelukkige wijze drie keer de bal toucheerde met zijn hand in het eigen strafschopgebied. De VAR zag geen reden om in te grijpen. In de 51ste minuut kwam Manchester United op voorsprong. Na een fraaie aanval over veel schijven had de verder zwak spelende Diogo Dalot een teruggetrokken voorzet in huis. Fernandes nam de bal in één keer op de slof en pegelde op fraaie wijze de openingstreffer tegen de touwen.

De Gea hield vervolgens The Red Devils op de been met twee sterke reflexen op twee kopballen kort na elkaar. Het duel kabbelde voort en Ten Hag gunde superster Ronaldo een invalbeurt in de 68ste minuut. Topaankoop Casemiro maakte een kwartier voor tijd nog zijn debuut. De United-defensie stond stabiel en gaf amper iets weg in het restant van het duel. Tegelijkertijd maakte de bezoekers aan de bal en in aanvallend opzicht een onmachtige indruk.

In de zes minuten blessuretijd maakte Southampton meer aanspraak op een punt dan United, maar tot scoren kwamen beide ploegen niet meer. Via een schitterende omhaal van invaller Sekou Mara leek de ploeg van manager Ralph Hasenhüttl nog langszij te komen, maar de inzet werd van de lijn gehaald.

Dankzij de tweede overwinning op rij lijkt Ten Hag de beroerde seizoenstart te boven. Inmiddels staat de topclub op de zesde plaats met zes punten uit vier wedstrijden. Southampton sprokkelde vier punten bijeen. Donderdag mag United alweer aan de bak: dan wacht een uitwedstrijd tegen Leicester City.