Transfernieuws

Lampard onthult aanstaande transfer: Alli hard op weg naar ploeg van Weghorst

Lampard onthult aanstaande transfer: Alli hard op weg naar ploeg van Weghorst

24-08-2022 13:58

Dele Alli is volgens Everton-manager hard op weg om naar Turkije te verkassen. De Engelse middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Besiktas, waar hij een contract voor meerdere seizoenen kan tekenen.

Lampard zei gaf het nieuws prijs na de gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Fleetwood Town. “Dele is hard op weg om naar Besiktas te verhuizen. De deal is nog niet helemaal beklonken, maar daar gaat het wel naartoe”, klonk het.

Dat zou betekenen dat Wout Weghorst met Alli een nieuwe nummer tien in zijn rug krijgt. De Nederlandse spits werd deze zomer overgenomen door Besiktas, dat hem lost wist te weken bij het uit de Premier League gedegradeerde Burnley.

Alli verkaste afgelopen winter nog naar Goodison Park, waar hij geen moment wist te imponeren. Hij en The Toffees hadden het lastig in het Premier Leauge-seizoen, waar degradatie naar het Championship ternauwernood werd voorkomen. Het avontuur van de Engelsan leverde hem slechts elf optredens op, waarin hij één keer vanaf de aftrap mocht beginnen. Scoren deed hij daarin niet.