Wedstrijdverslag

Van Bommel eenvoudig door naar volgende ronde in Conference League

Van Bommel eenvoudig door naar volgende ronde in Conference League

11-08-2022 21:44 Laatste update: 21:57

Mark van Bommel heeft zich met Royal Antwerp FC eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde in de Conference League. In het Bosuilstadion won Antwerp met 2-0 van Lillestrøm SK. Hierdoor mag de Nederlandse oefenmeester zich op gaan maken voor een confrontatie met Istanbul Basaksehir.

Voor de ploeg van Van Bommel is dit al de zesde overwinning op rij. Waar Antwerp ongeslagen bovenaan staat in de Jupiler Pro League, werden ook alle duels in de voorrondes van de Conference League tot nu toe gewonnen. Vorige week werd er nog met 1-3 gewonnen in Noorwegen. In de elfde minuut opende Anthony Valencia de score, waarna Birger Verstraete de eindstand in de 69e minuut bepaalde door de 2-0 aan te tekenen. Vincent Janssen kwam na 59 minuten in het veld voor Michael Frey. De Zwitserse spits kreeg tot nu toe de voorkeur boven Janssen en mocht ook beginnen in het Europese duel. In de competitie viel de Nederlander ook al drie keer in voor de Zwitser, maar tot scoren kwam Janssen nog niet.

Om de groepsfase van de Conference League te bereiken moeten de Belgen zien af te rekenen met Basaksehir. De Turken werden afgelopen seizoen vierde in de Turkse Süper Lig. Onder andere Mesut Özil speelt voor de ploeg van trainer Emre Belözoğlu.