Transfernieuws

'Vilhena in de clinch met Espanyol, deze week medische keuring in Italië'

'Vilhena in de clinch met Espanyol, deze week medische keuring in Italië'

09-08-2022 17:32

Tonny Vilhena is hard op weg om wéér een transfer te maken. De oud-Feyenoorder lijkt te gaan tekenen bij Serie A-club Salernitana.

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Gianluca Di Marzio. Vilhena moet op huurbasis overkomen van het Spaanse Espanyol. De controlerende middenvelder ligt in de clinch met de Primera División-middenmoter, vanwege financiële toestanden. Espanyol huurde Vilhena in eerste instantie van FK Krasnodar met optie tot koop. Die werd gelicht, zonder dat de middenvelder daarop zat te wachten. Bovendien heeft Espanyol een conflict met Krasnodar, waardoor Vilhena momenteel wacht op zijn salaris.

Salernitana biedt mogelijk een oplossing. De Italianen willen Vilhena op huurbasis overnemen van Espanyol. Di Marzio meldt dat de promovendus de voormalig Oranje-international voor 3,5 miljoen euro definitief kan overnemen. De huursom ligt rond de 300.000 euro. Deze week wordt de jeugdexponent van Feyenoord gekeurd in Italië. Vilhena heeft nog een contract tot medio 2026 in Spanje.