Nieuws

Pasveer 'blij en opgelucht' na overwinning Ajax: 'Deden niet genoeg met de bal'

Pasveer 'blij en opgelucht' na overwinning Ajax: 'Deden niet genoeg met de bal'

06-08-2022 19:06 Laatste update: 19:07

Remko Pasveer lijkt de voorkeur te hebben van trainer Alfred Schreuder na het optreden van Jay Gorter tegen PSV. De 38-jarige doelman werd twee keer gepasseerd door Fortuna Sittard, maar de Amsterdammers vertrokken alsnog met een zege uit Sittard. 

Pasveer stond na afloop van het duel ESPN te woord. "Ik ben blij en opgelucht. Na de eerste helft opgelucht, na de tweede helft blij. We hadden veel balbezit, maar het gaat erom wat je ermee doet. We deden er niet genoeg mee en in de tweede helft hebben we dat beter gedaan", zegt de ervaren doelman. 

Ajax speelde een slappe eerste helft en moest in het tweede bedrijf uit een ander vaatje tappen. "Er is niet veel in de rust gezegd, tactisch deden we het iets anders en dat pakte heel erg goed uit." Pasveer moest zijn meerdere erkennen bij een vrije trap van Burak Yilmaz. De Turk, die zijn debuut maakte, schoot feilloos binnen. "Je weet dat het een kwaliteit is en met zijn rechter kan hij de lange hoek zoeken. Ik heb het niet teruggezien, maar weet niet of hij over of door de muur gaat. Het is wel balen dat hij erin gaat."

Pasveer lijkt de strijd met Gorter te hebben gewonnen als eerste doelman. "Mij is verteld dat ik vandaag speel, meer is er niet gezegd. Het is zoals het is en we doen alledrie ons best om te spelen. Ik mocht vandaag spelen en daar ben ik blij mee. Je weet dat je als keeper wel langer blijft staan, anders zou het ook niet goed zijn voor de continuïteit van het team. Je moet prestaties leveren als je wil blijven staan en dat is nu aan mij", besluit Pasveer.