Breaking news

Loodzware loting voor Twente, AZ treft mogelijk Portugese tegenstander in Europa

Loodzware loting voor Twente, AZ treft mogelijk Portugese tegenstander in Europa

02-08-2022 14:37 Laatste update: 14:56
6

De loting in Nyon heeft uitgewezen dat FC Twente in de play-offs op weg naar de groepsfase van de Conference League het Italiaanse Fiorentina treft. AZ treft Riga FC (Letland) of Gil Vicente (Portugal).

Twente zal eerst wel het tweeluik tegen FK Cukaricki winnend moeten afsluiten. Wanneer de eredivisionist de Serviërs uitschakelt, spelen de Tukkers in de play-offs tegen Fiorentina. Mocht Twente de play-offs halen, dan speelt de ploeg van Ron Jans de eerste wedstrijd in Florence. De club uit Enschede had ook Brøndby IF, FC Basel, Breidablik, Istanbul Basaksehir, APOEL Nicosia of FC Kyzylzhar Petropavlovsk kunnen loten. 

AZ is gekoppeld aan de winnaar van het duel tussen Rifa FC en Gil Vicente. Evenals Twente zullen ook de Alkmaarders eerst de derde voorronde door moeten zien te komen. Wanneer AZ af weet te rekenen met Dundee United, kan de ploeg van Pascal Jansen zich gaan opmaken voor de play-offs. De eredivisionist had ook Paide Linnameeskond, Anderlecht, Wolfsberger AC, Gzira United, AIK, KF Shkëndija, Viborg FF of B36 Tórshavn kunnen treffen.

De wedstrijden in de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Conference League worden afgewerkt op 18 en 25 augustus.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!