Nieuws

Goed nieuws voor Summerville: Rotterdammer verdient nieuw contract bij Leeds

Goed nieuws voor Summerville: Rotterdammer verdient nieuw contract bij Leeds

02-08-2022 11:36 Laatste update: 11:36

Crysencio Summerville mag de concurrentiestrijd met aanwinst Luis Sinisterra aangaan bij Leeds United. De Premier League-club heeft het aflopende contract van de pijlsnelle vleugelaanvaller verlengd.

Summerville ligt nu in Leeds vast tot de zomer van 2026. Het contract van de jeugdinternational van Oranje zou volgend jaar aflopen, maar is vanwege het vertrouwen in de vleugelaanvaller met drie jaar verlengd. Tot dusver kwam Summerville tot zes optredens in de Premier League. Daarnaast speelde hij ook één wedstrijd mee in de FA Cup. Hij wist nog geen treffer te produceren in de hoofdmacht van Leeds United.

De twintigjarige Rotterdammer doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, maar wist nooit door te breken in het vlaggenschip. Via huurperiodes bij FC Dordrecht en ADO Den Haag, waar hij Keuken Kampioen Divisie- én Eredivisie-ervaring opdeed, keerde Summerville terug naar Rotterdam-Zuid. In 2021 maakte hij de overstap naar Engeland. In Leeds zal Summerville moeten concurreren met Sinisterra, die voor minimaal 25 miljoen euro Feyenoord verruilde voor de Premier League.