Nieuws

Veerman herenigd met buurman Mühren: 'Dat is best bijzonder, denk ik'

Veerman herenigd met buurman Mühren: 'Dat is best bijzonder, denk ik'

01-08-2022 16:32

Henk Veerman zette zondagmiddag zijn handtekening onder een driejarig contract bij FC Volendam. De 31-jarige Volendammer is blij om terug te zijn op het oude nest en kijkt uit naar de samenwerking met buurman Robert Mühren.

Veerman meldde zich maandagochtend op de club. "Ik ben hier naartoe komen fietsen vanochtend. Heerlijk toch weer? Naar Heerenveen en Utrecht zat ik elke dag in de auto. Dan is dit wel heel mooi", zegt de 31-jarige aanvalsleider in gesprek met het Algemeen Dagblad. Een mooie bijkomstigheid is dat de Volendammer zijn moeder weer vaker ziet. "Zij werkt op de ticketing. Maar ze heeft geen rol gespeeld in deze transfer hoor. Jan Smit (de voorzitter van Volendam, red.) wel, daar heb ik al een hele tijd geleden een bakkie koffie mee gedronken."

De terugkeer van Veerman betekent ook een hereniging met spits Robert Mühren. "Het moet nog blijken of ze blij zullen zijn met een Volendams spitsenkoppel. Alleen als we succes hebben waarschijnlijk", vertelt de aanvaller met een lach op zijn gezicht. "Ik speelde al eens met Robert samen hier. Dat was in de eerste divisie. Hij speelde toen wat achter me. Dat kan nu weer." Het tweetal kan het goed met elkaar vinden. "We kennen elkaar goed en we zijn ook buren. Ja dat is best bijzonder denk ik. Een spitsenkoppel uit hetzelfde dorp die buren zijn in de basis bij een eredivisieclub. Mooi toch?"