Transfernieuws

'FC Emmen-middenvelder verlaat club voor Champions League-avontuur in België'

'FC Emmen-middenvelder verlaat club voor Champions League-avontuur in België'

29-07-2022 23:41

De transfer van Oussama El Azzouzi van FC Emmen naar de Belgische verrassing van vorig seizoen, Union Saint-Gilloise, nadert zijn afronding. Dat meldt RTV Drenthe. De 21-jarige middenvelder onderging donderdag al zijn medische keuring, weet de regionale omroep.

Alhoewel de speler rond is met een transfer naar de nummer twee van het voorbije Belgische voetbalseizoen, is FC Emmen nog niet akkoord met de overgang. Zijn contract bij de promovendus naar de Eredivisie loopt tot medio 2023.

Na afloop van de training op donderdag vertrok El Azzouzi met de taxi richting Utrecht, waarna de gang naar België werd gezet voor de medische keuring. De spelverdeler kwam in het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen tot 34 optredens namens de Drenten, waarin hij vier keer wist te scoren en één assists gaf.

Toch verwacht RTV Drenthe dat de transfer rond gaat komen. Met Michael de Leeuw (FC Groningen) en Lorenzo Ebecilio (transfervrij) is FC Emmen dicht bij het vastleggen van twee offensieve versterkingen. Met Union Saint-Gilloise gaat El Azzouzi de Champions League in. De club speelt in de derde voorronde van het miljardenbal tegen het Rangers FC van manager Giovanni van Bronckhorst.