Nieuws

Haaland: 'Guardiola is een beetje gek en daar hou ik wel van, dus het wordt leuk'

Haaland: 'Guardiola is een beetje gek en daar hou ik wel van, dus het wordt leuk'

24-07-2022 13:35

Erling Haaland tekende zaterdag voor zijn eerste treffer in het shirt van Manchester City. De Noorse vedette bezorgde zijn nieuwe werkgever met deze goal een 0-1 overwinning tegen Bayern München.

Haaland maakte zaterdag zijn eerste minuten voor Manchester City en was direct trefzeker. "Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik de laatste jaren veel wedstrijden van City gezien. Ze speelden zonder spits en ik had al verwacht dat ik in dit soort situaties terecht zou komen, dus ik ben niet verrast", aldus de zelfverzekerde Noorse aanvalsleider in gesprek met Sky Sports.

De kersverse aanwinst van de regerend landskampioen van Engeland is ook erg te spreken over zijn nieuwe manager. "Guardiola is een beetje gek en daar hou ik wel van, dus het wordt leuk hier. Na een week kan ik er verder nog niet al te veel over zeggen, maar ik heb goed kunnen trainen en ik ben klaar voor wat komen gaat."

Guardiola liet zich na afloop van de wedstrijd ook positief uit over Haaland. "Het is belangrijk dat hij heeft gescoord, in dit soort situaties voor het doel staat hij er altijd. Hij zal nog meer ritme moeten opdoen, maar het is goed dat hij zijn eerste minuten heeft gemaakt."