PSV boekt dankzij treffers van Gakpo en Mwene knappe overwinning op Real Betis

23-07-2022 19:56 Laatste update: 20:00

PSV heeft in een oefenwedstrijd met 2-1 gewonnen van Real Betis. De Eindhovense treffers kwamen op naam van Cody Gakpo en Phillipp Mwene.

Trainer Ruud van Nistelrooij koos voor een sterke basisopstelling tegen de Spaanse tegenstander. Onder meer Gakpo, Luuk de Jong, Noni Madueke en Joey Veerman verschenen aan de aftrap. PSV begon sterk aan het duel en kwam na zeven minuten spelen al op voorsprong via de teruggekeerde Gakpo. De Oranje-international werd weggestoken door Madueke en schoot met zijn chocoladebeen raak: 1-0. Na een aantal gemiste kansen van De Jong, zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft deed Betis wat PSV in het eerste bedrijf deed: na zeven minuten het net vinden. De Spanjaarden kwamen via Juan López op gelijke hoogte. PSV raakte niet van slag en ging door waar het gebeven was. De Eindhovenaren kwamen tot kleine kansjes en wisten twintig minuten voor tijd weer op voorsprong te komen. Ditmaal was Mwene de doelpuntenmaker.

PSV kan zich nu gaan richten op de strijd om de Johan Cruijf schaal. Op donderdag 30 juli wacht het treffen met landskampioen Ajax. Enkele dagen later staat eerste duel met AS Monaco in de voorronde van de Champions League op het programma.