Nieuws

ADO moet oefenduel met FC Volendam zonder publiek spelen na ongeregeldheden

ADO moet oefenduel met FC Volendam zonder publiek spelen na ongeregeldheden

22-07-2022 17:07

ADO Den Haag speelt 29 juli een oefenduel met FC Volendam en zal dat zonder publiek moeten doen. Dat heeft de lokale driehoek van Den Haag besloten na de ongeregeldheden in de play-off finale tussen ADO en Excelsior, een duel dat op 29 mei plaatsvond. 

Dat meldt ADO via de officiële kanalen. De lokale driehoek, ook wel de burgemeester, de hoofdofficier van justitie en de politie, hebben dat besloten na de ongeregeldheden in het duel met Excelsior. Op 29 mei ging het er heftig aan toe tijdens en na het duel. 'De politie is geconfronteerd met fors geweld. Ruim 80 politiemensen hebben hiervan inmiddels melding gemaakt. Er zijn vier agenten gewond geraakt, één heeft zijn verwondingen opgelopen omdat hij met een ijzeren staaf in zijn gezicht is geslagen', schreef ADO een dag na de hectiek op de clubwebsite. 

Burgemeester Jan van Zanen keurde het gedrag ten zeerste af. 'Stenen gooien, supporters of spelers belagen en het veld bestormen heeft niets te maken met het steunen van je club. Het was een spannende wedstrijd, waarbij emoties hoog opliepen, maar er is geen enkel excuus om je zo te gedragen.'

ADO liep het afgelopen seizoen nét de Eredivisie mis door in de play-off finale een 3-0 achterstand weg te geven tegen Excelsior. Volendam werd tweede in de Keuken Kampioen Divisie en mag zich wel op het hoogste niveau in Nederland gaan melden. Het duel op 29 juli start om 19.00 uur.