Nieuws

'Van Bronckhorst neemt Bassey niet op in de selectie van Rangers voor oefenduel'

'Van Bronckhorst neemt Bassey niet op in de selectie van Rangers voor oefenduel'

16-07-2022 16:02

Calvin Bassey speelt zaterdag niet mee bij Rangers FC. Trainer Giovanni van Bronkchorst heeft de 22-jarige Nigeriaan niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

Het heeft er alle schijn van dat Bassey op korte termijn Ajax komt versterken. De verdediger is in beeld om de naar Manchester United vertrekkende Lisandro Martínez op te volgen. Met zijn afwezigheid tegen Blackpool lijkt het toch echt één plus één is twee.

Bassey staat al sinds geruime tijd in de belangstelling van Ajax. De zesvoudig Nigeriaans international die geboren is in Italië maar ook over een Engels paspoort beschikt, heeft al telefonisch contact gehad met Alfred Schreuder. De Amsterdammers moeten wel diep in de buidel tasten om hem los te weken, aangezien hij nog tot 2024 vast ligt in Schotland.

Bassey maakte op persoonlijk vlak een sterke ontwikkeling door afgelopen seizoen. Ook qua teamprestaties zat het wel goed. De Schottten bereikten de finale van de Europa League, die tegen Eintracht Frankfurt werd verloren na stafschoppen.